© 2023 by EPS Marketing. Proudly created with Wix.com

#Menu przyszłości

March 29, 2018

 


IKEA szykuje hot-dogi bez parówek (Veggie Dog) oraz burgery, w których jednym ze składników będą owady (Bug Burger). Te nowe, wywrotowe pomysły rodzą się w laboratorium szwedzkiego koncernu, o romantycznej nazwie SPACE10. Hot-dog z wegańską parówką trafi do sprzedaży już latem tego roku. W składzie prażone marchewki i wysokobiałkowy farsz z alg. W Bug Burgerze zamiast wołowiny znajdziesz natomiast buraki ćwikłowe, pasternak, ziemniaki oraz larwy chrząszcza nocnego. A to wszystko podane (za dnia) w białej bułeczce z rzodkiewką, burakiem, keczupem jagodowym, szczypiorkiem i mieszanką sałat.

Skąd ten szalony pomysł?  
Dania powstają z myślą o kryzysie żywnościowym, który, jak przewidują naukowcy, może ogarnąć glob najdalej za kilkadziesiąt lat. Gdyby tak się zdarzyło, na naszej planecie na pewno nie zabraknie wymienionych wyżej prostych składników oraz… owadów.


 

Nasz komentarz:

 

Smacznego. Trzeba się zacząć do nowych smaków przyzwyczajać...

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Wyróżnione posty

#Punkt zwrotny

March 30, 2018

1/3
Please reload

Ostatnie posty

April 24, 2018

March 30, 2018

March 29, 2018

Please reload

Archiwum
Please reload

Wyszukaj wg tagów
Please reload

Chodź do nas
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Ikona społeczna