#Menu przyszłości

IKEA szykuje hot-dogi bez parówek (Veggie Dog) oraz burgery, w których jednym ze składników będą owady (Bug Burger). Te nowe, wywrotowe pomysły rodzą się w laboratorium szwedzkiego koncernu, o romantycznej nazwie SPACE10. Hot-dog z wegańską parówką trafi do sprzedaży już latem tego roku. W składzie prażone marchewki i wysokobiałkowy farsz z alg. W Bug Burgerze zamiast wołowiny znajdziesz natomiast buraki ćwikłowe, pasternak, ziemniaki oraz larwy chrząszcza nocnego. A to wszystko podane (za dnia) w białej bułeczce z rzodkiewką, burakiem, keczupem jagodowym, szczypiorkiem i mieszanką sałat. Skąd ten szalony pomysł? Dania powstają z myślą o kryzysie żywnościowym, który, jak przewidują naukowcy, może ogarnąć glob najdalej za kilkadziesiąt lat. Gdyby tak się zdarzyło, na naszej planecie na pewno nie zabraknie wymienionych wyżej prostych składników oraz… owadów. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Nasz komentarz:

Smacznego. Trzeba się zacząć do nowych smaków przyzwyczajać...[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Wyróżnione posty
Ostatnie posty
Archiwum
Wyszukaj wg tagów
Chodź do nas
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Ikona społeczna

© 2023 by EPS Marketing. Proudly created with Wix.com